79-ти международен филмов фестивал във Венеция: Всичко, което трябва да знаем

Тази година 79-тият международен филмов фестивал ще се проведе във Венеция. Датите, на които ще видим звездите в Лидо са в периода от 31 август до 10 септември. Очакват ни множество вече обявени и някои дългоочаквани заглавия.

Ще видим и пет италиански филма да се конкурират, от „The Immensity“ на Емануеле Криалезе, с участието на Пенелопе Крус, до хоръра „Bones and All“ на Лука Гуаданино с Тимъти Шаламе.

Двата телевизионни сериала, за които няма да спре да се говори ще бъдат „The Kingdom-Exodus“ от Ларс фон Триер и “Copenhagen Cowboy” от Никълъс Уиндинг Рефн. Именно тях ще можем да видим и в Netflix.

Големите звезди няма да липсват. Като се започне с главните герои на откриващия филм „Бял шум“ на Ноа Баумбах, базиран на романа на Дон де Лило, с участието на Адам Драйвър и Грета Геруиг.

Пенелопе Крус, Кейт Бланшет и Хари Стайлс са сред звездите, които се очакват на 79-ия международен филмов фестивал във Венеция

Нека започнем с биографичния филм за Мерилин Монро с недвусмисленото заглавие „Блондинка“. Тук отличителен е подписът на Андрю Доминик, заедно с участието на Ана де Армас и Ейдриън Броуди.

Хю Джакман, Ванеса Кърби и Лора Дърн са главните герои в „Синът“ от Флориан Зелер, който се завръща след „Бащата“, за да се изправи очи в очи с напрегнатата история за бащи и синове.

Кейт Бланшет е в състояние на благодат в „T ár“ на Тод Фийлд, където играе диригент, който се влюбва в първата цигулка, а след това във виолончелист.

Струва си да обърнем внимание и на новия филм на Франческо Карозини  с участието на Алесандро Борги, който закрива фестивала. И нека не забравяме „Don’t Worry Darling“ на Оливия Уайлд със звездното участие на Хари Стайлс и Крис Пайн.

Петима италианци ще вземат участие в силната конкуренция на 79-ия международен филмов фестивал във Венеция. Най-накрая Емануеле Криалезе се завръща зад камерата след 11-годишна пауза. Неговият нов, много личен филм е с името „L’immensity“. В него ще видим и любимата на всички актриса – Пенелопе Крус.

Много медии вече обявиха, че „Bones and All“ от Лука Гуаданино ще направи истински фурор, благодарение на участието на Тимъти Шаламе.

Hero Slider