От Бъкингамския дворец предприемат действия след обвиненията на Меган Маркъл

Промените от интервюто на херцозите на Съсекс за Опра вече идват.

След като Меган Маркъл сподели, че е чувствала расистко отношение към нея и сина й от страна на членове на кралското семейство, от Бъкингамския дворец предприемат действия, за да подобрят практиките си.

От източници на CNN разбираме, че кралското семейство ще преразгледа практиките си свързани с многообразието и ще потърси да наеме нов екип, който да следи за расистко отношение в двореца.

“Имаме политики, процедури и програми по темата, но не виждаме достатъчен прогрес, затова искаме и осъзнаваме, че трябва да направим повече. Работим по това от известно време и цялото семейство подкрепя проекта”, споделят източници от кралския двор.

Най-скандалните признания по време на интервюто на Меган и Хари за Опра

Въпреки че мерки за промяна са предприети, последствията от интервюто на Меган и Хари продължават да са предимно негативни за кралското семейство. Според източник на The Sunday Times, близък приятел на Уилям и Хари, връзката на двамата е ощетена след интервюто. Според него коментарите на Хари, че брат му и баща му са “в капан” на кралското семейство, са подразнили Уилям.

“Той има път, който трябва да измине, и е напълно приел ролята си. Той е внук на баба си и осъзнава задълженията и отговорността си. Коментарите на Хари бяха много далеч от истината”, споделя източникът.

Думите му са потвърдени от още приближени на принц Уилям, които допълват, че той е бесен на брат си, защото Кейт Мидълтън е била замесена в дискусията.