Олга Куриленко е болна от коронавируса

Актрисата Олга Куриленко боледува от коронавируса.

Олга сподели новината с феновете си и поясни, че от около седмица не се чувства добре. “В изолация съм вкъщи с диагноза коронавирус”, написа 40-годишната звезда с украински произход.

Звездата от филма за Бонд “Спектър на утехата” се лекува в домашни условия.

Нейните симптоми включват отпадналост и висока температура, но изглежда, че вирусната инфекция е овладяна и за щастие не се налага Олга да постъпва в болница.

Майли призова хората да спрат да се презапасяват

Тя обаче призова всички да приемат заплахата сериозно и да следят състоянието си.

Симптомите на заболяването от коронавирус са по-скоро грипоподобни. Те включват типичната за състоянието на Куриленко умора, както и болки в тялото и повишена температура. Заболяването може да се прояви първо с усещане за сухота и дразнене в гърлото.

Съветите за намаляване на риска от заразяване включват много често миене на ръцете с топла вода и сапун, както и дезинфекциране на повърхностите, с които имаме чест досег. Това са мобилен телефон, ключове, брави на врати, дистанционни, дамска чанта, кухненски повърхности. Не бива да докосваме лицето, носа и устата си, както и да си търкаме очите, тъй като заразяването с коронавирус става чрез попадане в лигавиците.

Здравните специалисти съветват още да вземем нужните мерки за засилване на имунитета си. Тук влизат добрият сън, редовното движение, избягването на стреса и паниката и леката, пълноценна храна.

И, разбира се, най-важната мярка остава избягването на всякакви социални контакти.

Още полезна информация по темата:
Как да почистим дома си правилно – съветите на микробиолога
Един професор предупреждава, че забравяме нещо важно в битката с коронавируса

 

Popular