Нийл Даймънд страда от болестта на Паркинсон

Американският музикант Нийл Даймънд обяви, че прекратява концертната си дейност, след като наскоро е бил диагностициран с болестта на Паркинсон.

77-годишният певец отмени оставащите концерти от световното си турне, заявявайки, че е взел това решение с “голямо нежелание и разочарование”. Той благодари на феновете си за подкрепата и ги увери, че ще продължи да пише музика “още дълго време”.

Робин Уилямс страдал от болестта на Паркинсон

“С голямо нежелание и разочарование обявявам оттеглянето от турнето си. Винаги съм бил искрен с моята публика през последните 50 години. Искрено се извинявам на всички, които са си закупили билети и планираха да дойдат на предстоящите ми концерти. Планирам да продължа активно да пиша музика, да правя записи, както и други музикални проекти за дълъг период от време. Благодаря на моите лоялни и отдадени почитатели по целия свят. Винаги ще се радвам на вашата подкрепа и окуражаване. Това пътуване бе “толкова, толкова, толкова добро” благодарение на вас.”

Даймънд трябваше да стартира третата част от турнето си по случай 50-тата си годишнина от началото на музикалната си кариера през март от Австралия и Нова Зеландия.