Робин Уилямс страдал от болестта на Паркинсон

Сюзън Шнайдер, съпругата на починалия в началото на седмицата Робин Уилямс разкри, че актьорът е бил диагностициран с болестта на Паркинсон. 

Тежкото заболяване засяга нервната система, като с времето причинява тремори и обездвижване. Един от най-честите симптоми, който се наблюдава при болестта, е депресията, а самият Уилямс от дълго време се е борел с нея. 
В съобщението си до медиите Сюзън заявява: “Робин прекара голяма част от живота си в помощ на другите. Без значение дали забавляваше милиони от сцената, филмите или телевизията, той искаше да се смеем и да не бъдем толкова изплашени. Откакто той почина всички ние, които го обичахме, намерихме утеха в огромните количества любов и възхищение на милионите хора, чиито животи той е докоснал. Неговото наследство, освен трите му деца, са радостта и щастието, които той предложи на другите, особено тези, които водеха своите лични битки. Умът на Робин беше непокътнат и той беше смел, докато водеше своята битка с депресията, отчаянието и ранния стадий на болестта на Паркинсон. Нещо, което той не беше готов да оповести публично.”
“Надяваме се, че след трагичната смърт на Робин други ще намерят силата да потърсят грижата и подкрепата, от която имат нужда, за да се изправят лице в лице със своите битки и да не се чувстват толкова изплашени,” завършва Шнайдер.

Обръщението на опечалената съпруга отчасти хвърля светлина по въпроса защо един толкова успешен, позитивен и любящ човек, баща на три деца и обожаван от хора по целия свят, ще избере да сложи край на собствения си живот. Уилямс никога не е крил, че е имал проблеми със зависимости, а в последно време депресията му се е влошила, както потвърди пиарът на актьора. 
Робин Уилямс си отиде внезапно на 63
Съпругата на Робин Уилямс не смее да влезе у дома

Прощалният пост на Робин Уилямс е за дъщеря му
Дъщерята на Робин Уилямс напусна социалните мрежи
Ролите, с които ще запомним Робин Уилямс