Майката на Кари Фишър почина ден след дъщеря си

Актрисата Деби Рейнолдс почина ден след смъртта на дъщеря си Кари Фишър, изиграла ролята на принцеса Лея във филмовата поредица “Междузвездни войни”.

“Сега тя е с Кари, а ние сме съкрушени”, разкри синът на Рейнолдс – Тод Фишер. Той призна, че смъртта на 60-годишната му сестра е била прекалено тежък удар за майка им. Рейнолдс обяснила, че Кари много й липсва и иска да бъде с нея. “Малко след това тя ни напусна, а това бе последното, което тя каза”, заявява Фишер.

Докато подготвяли погребението, 84-годишната жена се почувствала зле и веднага била откарана в Медицинския център “Сидърс-Синай”. По-късно тя издъхнала, а причината за нейната смърт е инсулт.

Рейнолдс беше с доста крехко здраве през изминалата година. Тя дори пропусна вечеря през ноември 2015 г. за да получи своя почетен “Оскар”. Тогава бе обявено, че актрисата не е в състояние да присъства, тъй като “неочаквано дълго се възстановява от скорошна операция.” Естеството на болестта й не бе разкрито.

Деби Рейнолдс е известна с ролята си в мюзикъла на Джийн Кели “Аз пея под дъжда” и има номинация за “Оскар” за друг мюзикъл – “Непотопяемата Мали Браун”.

Кари Фишър почина в болница в Лос Анджелис, след като получи инфаркт по време на полет от Лондон на 24 декември.