Почина Кари Фишър, изиграла принцеса Лея в “Междузвездни войни”

Актрисата Кари Фишър, влязла в ролята на принцеса Лея в сагата “Междузвездни войни”, е починала, съобщава списание People. 

Само преди няколко дни Фишър беше хоспитализирана, след като получи инфаркт по време на полет от Лондон до Лос Анджелис. По последни данни състоянието й беше стабилно и животът й бе вън от опасност.

“С дълбока тъга Били Лурд съобщава, че обичаната й майка Кари Фишър е починала тази сутрин в 8:55,” казва говорителят на семейството Саймън Халс в официално изявление до медиите. “Тя беше обичана от света и ще ни липсва. Цялото семейство благодари за мислите и молитвите ви.”

Марк Хамил, Кари Фишър и Харисън Форд в “Междузвездни войни”

Кари Фишър е дъщеря на актрисата Деби Рейнолдс и певеца Еди Фишър. Двамата се разделят, след като Еди има афера с Елизабет Тейлър. Кари често говори за факта, че е родена “под светлината на прожекторите” и това й е показало както плюсовете, така и минусите на развлекателната индустрия. “Израснах в сянката на шоубизнеса, затова нямах никакво желание да се впускам в него. Той беше прекършил майка ми,” казва тя пред New York Times през 2006 г. “Имах централно място, от което виждах как това я наранява. Разбирах, че когато са приключили с теб, значи е завинаги.”

Кари Фишър прави своя филмов дебют в комедията “Shampoo” през 1975 г., но става световноизвестна с превъплъщението си в принцеса Лея в поредицата “Междузвездни войни”. Само преди година отново видяхме Кари в епизод VII от сагата “Силата се пробужда” и предстои да я гледаме в епизод VIII, работата по който вече е приключила.

Кари Фишър на премиерата на “Междузвездни войни: Силата се пробужда” през 2015

Сред останалите популярни филми с нейно участие са “The Blues Brothers”, “Hannah and Her Sisters” и “Когато Хари срещна Сали”. В допълнение към актьорската й кариера, Фишър е и автор на редица заглавия, сред които полу-биографичната новела “Пощенски картички от ръба” и пиесата “Wishful Drinking”. В последните няколко месеца тя промотираше мемоарите си “The Princess Diarist”, разказващи за времето, в което снима “Междузвездни войни”

В своите книги и в публичното пространство, Фишър често говори за своите битки с наркотиците и проблемите с душевното здраве. Тази година тя получава награда за цялостен принос в хуманитарните дейности от Харвард.

Снимки: Profimedia