Мария Бакалова през погледа на Vogue

“Винаги съм била мечтател, но никога не бих могла да си мечтая за всичко това”, споделя Мария в интервюто си.

След като веднъж проследиха как Мария Бакалова избира тоалетите си за звездните събития, от Vogue надникнаха по-дълбоко в личния живот и професионалното минало на нашенската актриса с интервю, публикувано вчера.

Пред модната библия Мария разказва, че след като е завършила в НАФТИЗ, първо е потърсила кариера не в Холивуд, а в Дания.

“Не се чувствах уверена в английския си, затова си мислих, че никога няма да успея в Холивуд. Наблюдавах какво се случва в скандинавското кино, руското и италианското кино. Бях обсебена от киното в Дания”, споделя тя и допълва, че е успяла да убеди семейството си, че си заслужава да опита късмета си там.

В Дания обаче й казват, че за да играе в киното, трябва да научи езика, за което Мария е била подготвена. Преди уроците да започнат обаче тя се озовава на кастинг за ролята си в Борат 2 и останалото е история.

Мария Бакалова попадна в класацията 30 под 30

Бакалова споделя, че никак не е очаквала да пробие с комедиен филм. “Предишният ми опит е на сериозни теми. Играла съм бременна тийнейджърка, тийнейджър с проблеми с психичното здраве, тийнейджър с ХИВ и тийнейджърка, която иска да има сексуална връзка с баща си. Комедията не беше моят свят, затова беше много вълнуващо, когато Саша каза, че съм забавна”, разказва още нашенската актриса.

Но с големите успехи идва и напрежението от това вниманието на цял свят да е насочено към теб и Мария споделя, че е открила как да се справя с хейтърите. “Винаги можеш да намериш позитивното и негативното, написано по дадена тема, но ако хората имат силно мнение за нещо, това поне значи, че се интересуват от него.”

В светлината на края на наградния сезон, когато шумът около приключенията на Борат и Тутар евентуално ще приключи, Мария споделя, че й се иска това преживяване никога да не свършва. Но все пак остава фокусирана върху една от най-важните цели за нея – да насочи погледите на света към Балканите.

Мария Бакалова: “Все още търся стила си”

“Наистина искам да направя всичко, което мога, за да привлека вниманието към изпълнителите и артистите в Източна Европа. Мисля, че индустрията се променя и вярвам, че ще продължи да се променя. Трябва да се преборим срещу стереотипа за източноевропейците като злодеи и да ни се даде шанс да бъдем част от романтична комедия или пък във фантастичен филм със супергерои”, споделя Мария.

Мария Бакалова пред Елън Дедженерис с послание към българите

Popular