Марго Роби като Синди Крауфорд на Met Gala 2023

Точно така, Марго Роби заложи на визия, носена от Синди Крауфорд – едно от топ имената на модния Олимп на деветдесетте, символично превъртайки лентата на времето поне за една вечер.

Това се случи именно на най-креативния и ослепителен червен килим досега, този на Met Gala 2023, където актрисата се вмъкна в дълга черна дизайнерска рокля на Chanel, същата, с която известният модел дефилира тридесет години по-рано, през далечната 1993 г.

Характеризираща се с грациозно едно рамо, прозрачна част и дискретен шлейф, всъщност роклята е част от колекцията Haute Couture пролет/лято 1993, проектирана от покойния Карл Лагерфелд.

Събитието „Кард Лагерфелд: Линия на красотата“ бе създадено в почит на емблематичния дизайнер

Спомен, който в случая на Марго Роби, оживява с тази ослепителна рокля, разказваща за стилистичния подход на дизайнера и в същото време предизвикваща визуализацията на една от легендите на модния подиум.

„Нося Chanel. Тази рокля бе носена от Синди Краудорд през 1993 г. Преправиха я за мен и очевидно е творение на Карл. Чувствам се спокойна“, сподели актрисата по време на ревюто на червения килим.

Визията на холивудската звезда с този тотално моден римейк, отдава истинска почит към модните ревюта на деветдесетте години.

„Имах голямата привилегия да познавам Карл. Аз бях последният посланик на Chanel, който той избра. За мен е чест. Развълнувана съм, че го почитаме тази вечер, защото бе изключителен човек“, завърши Марго Роби.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Дуа Липа блести с диамант от над 200 карата на Met Gala 2023