Дуа Липа блести с диамант от над 200 карата на Met Gala 2023

Както всяка година, станахме свидетели на очарователни визии по време на Met Gala 2023. Следователно не е никак трудно да си представим какъв би бил натиска върху звездите, присъстващи на събитие от такъв мащаб. Особено за Дуа Липа, която влезе в ролята на съпредседател на грандиозната вечер, посветенa на Карл Лагерфелд.

Дуа Липа премина по червения килим в бляскава рокля на Chanel

Почти задължително бе звездите да носят визии на брандовете, на които Лагерфелд е бил креативен директор. И всъщност певицата не изневери на това.

Нейната визия е дело на стилиста Лоренцо Посоко. Дуа Липа бе облечена в черно-бяла бална рокля на Chanel Haute Couture…и то каква рокля!

Това е винтидж рокля, идваща от колекцията Haute Couture есен/зима 1992/1993 и носена на модния подиум от Клаудия Шифър.

И все пак, ако роклята е впечатляваща, това което поваля дори модните ентусиасти, готови на всичко, са аксесоарите, носени от Дуа Липа, или по-скоро аксесоарът: това огромно диамантено колие около врата й, дело на Tiffany & Co.

Певицата е първата, която носи бял диамант с 82 фасети от Ботсвана, Африка. Скъпоценният камък от над 200 карата, поставен в платинена огърлица, впечатляващо напомня известния 128,54 каратов жълт диамант Тифани, извлечен през 1977 г. в диамантените мини Кимбърли в Южна Африка.

Акцент, който се превърна в емблематичен и носен съответно само от четири дами: Мери Уайтхаус, Одри Хепбърн, Лейди Гага и Бионсе.

Накратко, този, носен от Дуа Липа, със сигурност е „по-стилна“ версия на онзи диамант, който накара цели поколения да мечтаят. А сега, заедно с роклята на Chanel, той се превърна в част от визия, която вече се превърна в емблематична.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво носиха звездите на афтърпартито след Met Gala 2023?