Марая Кери страда от биполярно разстройство

Марая Кери винаги се е славела с ексцентричното си поведение и бърза смяна на настроенията. Оказва се, че има обяснение, което певицата е пазела в тайна.

Поп дивата има биполярно разстройство – психично заболяване, което се характеризира най-вече с промяна в настроенията, с редуващи се епизоди на депресия и меланхолия с периоди на еуфория. Експертите споделят, че то често засяга хората на изкутвото.

Марая Кери изгори сватбената си рокля

Марая споделя пред новия брой на сп. People, че е диагностицирана през 2001 година, след като бе хоспитализирана за психически срив. “Не исках да повярвам. Това бяха най-трудните години, през които съм минавала”, споделя звездата.

48-годишната изпълнителка признава още, че през цялото това време е живяла в изолация и се е притеснявала някой да не издаде истинското й състояние. “Доскоро живях в пълно отричане и изолация и в постоянен страх, че някой ще ме разкрие. Беше твърде тежко бреме и просто не можех повече. Потърсих и намерих лечение, обградих се с позитивни хора и се завърнах да правя това, което най-много обичам – да пиша песни и да правя музика,” категорична е Кери.

Марая Кери се подложи на операция за отслабване

Тя преминава през терапия и взима лекарства за биполярното си разстройство, при което изпада в периоди на депресия и раздразнителност. Певицата довери, че взима специални медикаменти, които да не я карат да се чувства изтощена и ленива.

Освен в интервюто, Марая призна за заболяването и в личния си профил в Instagram, където публикува корицата на списанието със заглавие “Благодарна съм да споделя тази част от приключението си с вас”.