Лука Гуаданино иска да направи римейк на „Мумията“

Докато новият филм на Лука Гуаданино, с участието на Тимъти Шаламе, пристигна по кината, италианският режисьор вече мисли за бъдещето си и следващите възможни проекти.

Според  твърденията от последните няколко дни, режисьорът би искал Арми Хамър в хипотетичното продължение на „Call Me by Your Name“ /филм от 2017 г., който стартира кариерата на Тимъти Шаламе/. А сега самият той разкрива, че има желанието да направи римейк на емблематичния филм „Мумията“.

„Тялото е гнило в бинтове, така че това, което е вътре, е толкова интересно, колкото и това, което е отвън“, коментира режисьорът на „A Bigger Splash“, имайки предвид оригиналния филм от 1932 г., чиито римейкове на „Мумията“ с Брендън Фрейзър и Том Круз, бяха заложили преди всичко на екшън-приключенския жанр.

Лука Гуаданино възнамерява да се съсредоточи върху ужаса

„Трябва да бъде много страшно“, каза режисьорът в интервю, преди да добави, „ще бъде късометражен филм, но с много дълбочина, ще бъде много страшно“.

За Гуаданино това няма да е първи римейк. През 2018 г. той вече лансира рестарта на „Suspiria“ на Дарио Ардженто с Дакота Джонсън. Тя влезе в ролята на главната героиня Сузи Банион, млада жена, която се мести от Охайо в Берлин, за да се присъедини към танцовото училище „Хелена Маркос“, академия, във вените, на която тече тъмна магия.

Всички сме в очакване да видим дали наистина ще бъде заснет филм за мумията с подписа на Гуаданино. А междувременно режисьорът вече работи върху следващия си филм, посветен на тениса и озаглавен „Challengers“, в който Зендея също ще участва.

Няма да се изненадаме ако видим и Тимъти Шаламе отново.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тимъти Шаламе нарушава всяко табу в мъжката мода