Крис Корнел взел коктейл от лекарства

Минути преди да сложи край на живота си, Крис Корнел е взел комбинация от няколко лекарства. Това показват резултатите от аутопсията.

В токсикологичния доклад се посочва, че в тялото на 52-годишния Корнел са открити следи от успокоителни, седативи, барбитурати, лекарства срещу конгестия на синусите. Комбинацията от всички тези лекарства може да предизвика вялост и да накара човек да има изкривена представа за реалността.

Тялото на музиканта бе открито в банята на хотелската му стая в Детройт, след като съпругата му моли охраната да го провери. Вики Корнел се притеснила, тъй като Крис звучал неадекватен по телефона. Той е намерен късно. Полицията заявява, че музикантът се е обесил в банята на хотелската си стая. Съпругата му е категорична, че решението на съпруга й да сложи край на дните си може да е било повлияно от вземането на успокоителни.

“Забелязах, че заваляше думите си, когато говорихме по телефона. Беше различен. Когато ми каза, че може да е взел едно или две допълнителни хапчета Ativan (вид успокоително), се свързах с охраната и помолих да го проверят. Знам, че обичаше децата ни и не би ги наранил, като умишлено отнеме живота си”, сподели в публично изявление тя.

Крис Корнел неведнъж е споделял в интервюта, че като тийнейджър имал проблеми с наркотиците, а по-късно – с алкохола. През 2007 г. обаче той е категоричен, че това е зад гърба му, след като се е лекувал в рехабилитационна клиника през 2002 г. Той е споменавал също за периоди на депресия и агорафобия.