Крис Корнел се е самоубил

Разкриха причината за смъртта на изпълнителя Крис Корнел. От службата за съдебна медицина в окръг Уейн, Мичиган разкриват, че той се е самоубил чрез обесване.

В сряда вечерта 52-годишният Корнел е бил открит мъртъв в своя хотел в Детройт. Съпругата на певеца се обадила на негов приятел и го помолила да провери как е мъжът й. След като разбил вратата на стаята му, мъжът открил вокалиста да лежи бездиханен на пода на банята.

Вчера мениджърът на звездата – Брайън Бъмбери заяви, че смъртта на певеца е “ненадейна и неочаквана”, а семейството на музиканта е в шок. Той допълни, че причините за смъртта тепърва ще бъдат уточнявани, но близките му не искат да разкриват подробности от разследването.

Малко по-рано същия ден Крис Корнел изнесе последния си концерт със Soundgarden в Детройт. Той бе една от най-важните фигури на гръндж движението през 90-те. След разпадането на групата Soundgarden през 1997 г., Корнел се изявява самостоятелно. Няколко години по-късно той се присъединява към бандата Audioslave, която се разпада през 2007 г. Пред 2012 г. музикантите от Soundgarden се събират отново и издават шестия си студиен албум “King Animal”.

Снимка: Profimedia