Кралицата се запознала с малката Лилибет с видео разговор

Източници от кралския двор разкриват повече за щастливите събития около раждането на първата дъщеря на херцозите на Съсекс.

Въпреки цялата драма между кралското семейство и Меган и Хари през последната година, младата двойка продължава да цени връзката си с кралицата. Самият принц Хари сподели, че е запазил отношенията си с баба си и че продължава да се чува с нея редовно, независимо какво се случва на заден фон.

Сега, когато той е изправен пред едно от най-щастливите събития в живота си – раждането на първата му дъщеря, е избрал да сподели момента първо с кралицата.

Името на бебето на Меган и Хари е вдъхновено от принцеса Шарлът?

Пред People близки на кралското семейство разкриват, че Меган и Хари били “много развълнувани и нетърпеливи да споделят с кралицата, че дъщеря им се е появила на бял свят”.  Затова и първата среща с бебето е била запазена за Елизабет Втора.

С това те се придържат и към традицията, която в кралското семейство се спазва при раждането на новите членове на семейството – първо монархът може да се запознае с новороденото, а след това всички останали. Заради сегашните условия обаче срещата на кралицата е била чрез видеоразговор.

Кралското семейство поздрави Меган и Хари за раждането на второто им дете

Вчера бе и първият работен ангажимент на принц Чарлз сред раждането на внучката му. По време на реч той сподели радостта си от щастливото събитие.

“Развитието на технологията и електрическите автомобили е важно за запазването на здравето на планетата ни за бъдещите поколения – нещо, за което се чувствам по-отговорен сега, след като наскоро станах дядо за пети път”, заяви принц Чарлз. “Такива щастливи новини ми напомнят за нуждата да продължим с иновациите в тази сфера – особено около устойчивите източници на енергия – в оглед на наследството, което ще оставим на внуците си.”