Кралица Елизабет II се сбогува с внука си Хари в емоционално изявление

Чаканото с интерес официално изявление на кралица Елизабет II след отделянето на принц Хари и Меган Маркъл вече е публично.

93-годишната Елизабет даде благословията си херцозите да заживеят самостоятелно. Но го направи в нетипичен за нея емоционален тон, като подтекстът на речта й бе, че Хари и Меган вече не са част от “нейното семейство”.

В официалното си обръщение, тя многократно използва изразите “моето семейство”. Като нещо отделно, тя нарича Меган и Хари “младото семейство” или “херцозите на Съсекс”.

Къде ще живеят Меган Маркъл и принц Хари

В изключително редките официални обръщения на кралица Елизабет II всяка дума е внимателно пресметнат ход. Затова и силното наблягане на думата “семейство” този път придава изненадващо емоционален оттенък и е ясен сигнал, че в двореца са приели акта на Меган и Хари като измяна спрямо семейните ценности и единството на фамилията.

Тя изказва и открито съжалението си от това, че Меган и Хари не са пожелали да останат пълноправни членове на кралската фамилия.

Ето какво заяви кралицата в своето изявление:

“Днес семейството ми проведе много конструктивни дискусии относно бъдещето на моя внук и неговото семейство. Аз и семейството ми изцяло подкрепяме стремежа на Хари и Меган да създадат за себе си един нов живот като младо семейство. Макар че бихме предпочели те да останат пълноправни работещи членове на кралската фамилия, уважаваме и разбираме тяхното желание да водят по-независим начин на живот като семейство, като същевременно останат ценна част от моето семейство”, заявява Елизабет II.

“Хари и Меган дадоха да се разбере, че не желаят да разчитат на държавни фондове по време на новия си живот. В следствие на това, бе взето решение да започне период на реорганизиране, по време на който херцозите на Съсекс ще делят времето си между Канада и Великобритания. Това са сложни въпроси, които моето семейство трябва да разреши, и ни предстои още работа, но помолих финалните решения да бъдат взети до няколко дни”, завършва кралицата.

Ще се сдобрят ли някога Уилям и Хари след скандала

Спешната реакция на кралското семейство идва, след като Меган и Хари обявиха, че се оттеглят като висши членове на фамилията. Двамата не са предупредили никого, че са взели окончателно решение и че планират да го съобщят публично. “Обидата е голяма”, разкриха източници на списание People.

Друга версия обаче гласи, че кралицата и приближените й целенасочено са изолирали Хари и Меган и са ги принудили постепенно да се отдалечат и в крайна сметка да се откъснат от роднините на принца.

Меган Маркъл сменя модния си подход – ще копира стила на Кейт?

Hero SliderPopular