Кейт Мидълтън засади дръвче в памет на кралица Елизабет

Принцесата на Уелс засади диво черешово дърво в чест на покойната кралица извън Уестминстърското абатство като част от инициативата „QGC“, присъща на Обединеното кралство и цялата британска общност.

На снимки от церемонията можем да видим как Кейт засажда дръвче заедно с декана на Уестминстър, преподобния Дейвид Хойл и градинарите на абатството. Тя изглежда в приповдигнато настроение, разговаряйки с тълпите, които се бяха събрали пред църквата.

А табелата до дръвчето гласи: „Тази дива череша, подарък от херцогство Корнуол, е посветена на кралица Елизабет II от Н.В.В. принцесата на Уелс на 14 декември 2022 г.“

За церемонията Кейт бе облечена в двуредово палто на Holland Cooper, в което преди това сме я виждали във видеото за Кралския британски легион и скаутите.

Дървото в памет на кралица Елизабет бе добавено към един милион дръвчета, засадени в Обединеното кралство в името на кралицата

Въпросната инициатива е удължена до края на март 2023 г. по волята на крал Чарлз III. По-рано този месец Министерството на околната среда на Обединеното кралство обяви субсидия от £499 в подкрепа на проекта.

Символичното събитие в памет на Елизабет II се състоя миналата сряда, по време на последните приготовления за концерта „Together At Christmas“ в Уестминстърското абатство, на който присъстваха 1800 души, включително кралят, кралицата и други членове на кралското семейство.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Уилям и Кейт ще разменят коледни подаръци с Хари и Меган