Крал Чарлз танцува по време на празненство в Лондон

Крал Чарлз се качи на дансинга по време на празника Ханука заедно с Ева Шлос, снахата на Ане Франк. По време на посещението си в центъра на Финчли Роуд на еврейската общност в северен Лондон, всъщност, суверенът разговаря дълго с 93-годишната жена.

„Беше много мил, наистина се включи чудесно в танците. Изглеждаше много спокоен, мил, забалвяваше се“, коментира Шлос пред The Guardian, описвайки крал Чарлз като страхотен човек.

По-късно през деня кралят се възползва от възможността да се срещне с ученици, които опаковат подаръци и подготвят кошници с храна за семействата на оцелелите от Холокоста около Камдън.

Крал Чарлз се включва в дарителска кампания

Главният изпълнителен директор на JW3 – Реймънд Саймънсън, който придружава краля при обиколката му в центъра, споделя, че монархът е пристигнал „с багажник, пълен с ориз и консервирана риба рон, които да бъдат включени в дарителски пакети.“

„Има около 200 семейства, които подкрепяме в района на Камдън и те нямат достатъчно храна по Коледа, а сега получават храна от краля и нашите доброволци. Повечето хора в британската еврейска общност произхождат от бежански кръгове и срещата с монарха е много важен жест към мястото им в обществото“, добавя Саймънсън.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Крал Чарлз ще покани Хари и Меган на коронацията си