Крал Чарлз и кралица Камила с първа коледна картичка

По традиция коледните картички на британските кралски особи започват да се разпространяват в социалните мрежи. Първи са крал Чарлз III и кралица Камила, разбира се. За първата си коледна картичка, те са се спряли на снимка, която ги изобразява заедно на игрите в Брамар, Шотландия.

„Желаем ви много щастлива Коледа и Нова година“ е посланието на новите суверени на Великобритания, придружаващо изображението, направено на 3 септември, малко преди Чарлз да се възкачи на трона.

Крал Чарлз и кралица Камила се подготвят за първата си Коледа без кралица Елизабет

Празненствата ще се осъществят в Сандрингам, както повелява традицията, но „в различен климат“, според прогнозите на кралските експерти: „Това ще бъде период, пълен с носталгия, подправен с известна доза тъга. Ще има празно място на масата, където някога е стояла кралицата. Всеки ще почувства отсъствието на суверена“, споделя Джени Бонс в интервю.

Въпреки тъгата, традициите ще бъдат спазени. Отново ще има размяна на подаръци на Бъдни вечер, както и сутрешна литургия на 25-и декември в църквата Света Мария Магдалена.

Новите суверени отново ще бъдат заобиколени от членовете на кралското семейство, включително принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард. Ще видим, разбира се, и принц Уилям заедно с Кейт Мидълтън и трите им деца – Джордж, Шарлот и Луис.

Не се очаква присъствието на Хари и Меган Маркъл. През последните няколко седмици се говори, че макар и поканени, херцозите на Съсекс са решили да прекарат празниците в Калифорния. Но тогава документалният им филм все още не беше факт.

Първите три епизода се появиха под формата на разказ за любовната история на Хари и Меган, но придружени от коментари за трудностите, срещани в кралския двор, размисли за кралския расизъм и тормоза, на който е подложена Меган.

Следващите три епизода обещават още по-сериозни обвинения. При такива условия, коледното събиране на херцозите на Съсекс с останалата част от кралското семейство изглежда наистина малко вероятно.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Крал Чарлз и кралица Камила се срещат с Райън Рейнолдс