Кой е прав: Кортни или Ким?

През последните няколко дни, съвсем в реда на нещата и следвайки законите на Вселената, две от сестрите Кардашиян отново намериха начин да напомнят за себе си, след което напълно закономерно се „ядосаха” на излишното внимание, което получават.

Говорим за Кортни и Клоуи, които една след друга станаха повод за слухове, че скоро им предстои да отново да станат майки. Статусът и на двете по отношение на романтичните връзки е въпросителен – Кортни е разделена с бащата на децата си Скот Дисик и, според таблоидите, все още поддържа отношения със своя бивш партньор – моделът Йонес, а Клоуи също официално не е заедно с бащата на дъщеря си Тру – баскетболиста Тристан Томпсън и настоява, че двамата не са нищо повече от отдадени родители. И двете сестри отричат да са бременни.

Този наскоро разразил се интернет казус се случи на фона на един от най-разгорещените закони на Keeping Up With The Kardashians, в рамките на който основният конфликт беше между Кортни и Ким, които имат коренно  различен подход спрямо семейството и кариерата. Ким, както всички знаем, успя да се утвърди като бизнес дама със собствена марка грим и линия стягащо бельо.

Годините, в които пресата я възприемаше като поредната излишно шумна реалити звезда отдавна са зад гърба й, към днешна дата тя е една от най-следените дами на червения килим  с тоалети, които винаги имат заложена концепция и са изпипани до най-малкия детайл. Кортни, от своя страна, предпочита да стои встрани от светлината на прожекторите и да се фокусира върху отглеждането на своите три деца.

Най-голямата сестра Кардашиян прекарва времето си в пътувания до екзотични дестинации и, за разлика от другите си две сестри, не допуска камери в своето лично пространство.  Тя упорито отказа да взима участие в общи публични ангажименти със семейството си, а когато го прави не пропуска да отбележи колко й  е омръзнало.  Тези, които следят Keeping Up With The Kardashians дори само от изтекли онлайн клипчета знаят, че безразличието на Кортни спрямо фамилния бизнес и темата: „Аз се налага да работя допълнително заради твоя отказ да изпълниш ангажиментите си” е една от водещите в шоуто за последните няколко години. В края на краищата конфликтът ескалира във физически сблъсък между Кортни и Ким, който беше провокиран именно от подобен спор.

Въпреки че в момента отношенията между двете са изгладени, стана ясно, че Кортни повече няма да се снима редовно в Keeping Up With The Kardashians и ще се ограничи с епизодични появи. Пререканията между сестрите предизвикаха истинска онлайн дискусия, като различните потребители изразяваха различни мнения, но в общи линии дебатът беше върху правото на жените съзнателно да направят избор да загърбят кариерата в името на семейството. Според някои това е остаряло мислене, а според други – въпрос на личен избор.

Разбира се, намериха се и такива, според които мястото на жените винаги е било само у дома, но за щастие, те са малцинство.  Не е ли интересно как повечето конфликти, които се случват в сравнително затворения кръг на семейство Кардашиян са почти огледално отражение на най-обсъжданите теми в обществото като цяло?