Как вървят продажбите на книгата на Хари?

Според New York Times напредъкът на мемоарите на Хари е умопомрачителен. Дни наред не се говори нищо друго във всяко кътче на планетата. Всички новини са посветени на Хари и неговата книга, в която той разказва първите 38 години от живота си, позволявайки ни да погледнем през златната ключалка на Бъкингамския дворец с изобилие от подробности.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Penguin Random House (@penguinrandomhouse)

Британските медии съобщават, че мемоарите на Хари са „най-продаваната нехудожествена литература в Обединеното кралство с 400 000 продадени копия през първия ден, победени единствено от заглавията на Хари Потър.“

Както съобщава Daily Mail, книгата, която разтърси британската корона, счупи всички рекорди още в първия ден от излизането си. Това потвърди и управляващият директор на издателството – Лари Финли: „Винаги сме знаели, че тази книга ще създаде фурор, но тя надхвърля и най-смелите ни очаквания.“

Някои книжарници в Обединеното кралство дори отварят врати в полунощ, а опашки не липсват. Интересът е толкова голям.

Книгата на Хари бе издадена на 10 януари на 16 различни езика

Мемоарите са номер едно в класацията на най-продаваните книги в Amazon, не само в Обединеното кралство, но и в Съединените щати, Австралия, Канада, Германия, Франция, Испания и Италия.

Част от приходите от автобиографията на второто дете на Даяна и Чарлз ще отидат за благотворителност: 1,5 милиона долара за Sentebale, организацията, която Хари основа в памет на майка си и която помага на деца и млади хора, уязвими хора, засегнати от ХИВ/ СПИН.

A останалите 300 000 паунда ще бъдат дарени на организацията с нестопанска цел WellChild, на която той е кралски патрон от петнадесет години и която осигурява домашни грижи за деца и млади хора със сложни здравни нужди.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от WellChild (@wellchild)

ВИЖТЕ ОЩЕ: 9 горещи разкрития от книгата „бомба“ на Хари

Hero Slider