9 горещи разкрития от книгата „бомба“ на Хари

Мемоарите на принц Хари, състоящи се от 540 страници, трябваше да излязат на 10 януари, но по грешка започнаха да се разпространяват в испанските книжарници още на 5-ти.

Така всяка шокираща история от книгата му се прокрадна в интернет, телевизиите и вестниците от цял свят. От враждата му с Уилям, през „злата мащеха“ Камила до талибаните, убити без угризения на съвестта като „пешки на шахматна дъска“, ето ги най-изпепеляващите разкрития, изтекли досега.

Разкритие 1

Автобиографията на херцога на Съсекс съдържа сензационното признание, че той е убил най-малко 25 талибани в Афганистан „като фигури на шахматна дъска“. Хари дори споделя без никакво угризение думите: „За мен те бяха пешки, а не човешки същества.“

Реакциите на бившия британски полковник и неговия началник в Афганистан не закъсняха, разбира се: „Хари предаде своите другари и британската армия, която винаги уважава човешкия живот.“ А по думите на херцога на Съсекс, той дори „е застрашил и личната си безопасност“, като се има предвид, че някои екстремисти биха могли да си отмъстят.

Разкритие 2

В книгата също така е засегната и историята за жестока физическа конфронтация с принц Уилям, причинена от Меган Маркъл. Въпросната случка се разиграва през 2019 г. в Нотингам Котидж, където херцогът на Съсекс живее по онова време.

Уилям е посетил брат си, по думи на Хари, за да се оплаче от снаха си, наричайки я „жена с труден характер“ и „различна“. А когато дискусията става разгорещена: „Уилям ме хвана за яката и ме захвърли за земята. Паднах върху кучешката купа, тя се счупи под гърба ми и парчетата ме порязаха. Стоях там за момент, замаян, след това станах и му казах да си тръгва“, разкрива още херцогът на Съсекс в мемоарите си.

Разкритие 3

Е, Хари определено не спестява ударите на брат си. Атакува го дори на физическо ниво. Относно дискусия, състояла се след смъртта на дядо му Филип, херцогът пише: „Погледнах Уилям по различен начин, наистина го погледнах, може би за първи път, откакто бяхе малки … Оредяването на косата му бе тревожно и много по-напреднало от моето.“

Разкритие 4

Хари разказва още и че е загубил девствеността си с жена, по-възрастна от него, в поле зад кръчма.

Разкритие 5

Херцогът на Съсекс разкрива, че за първи път е взел кокаин през уикенд, когато е бил на 17-годишна възраст. Освен това той е пушил канабис. И това не е всичко, Хари дори разкрива, че е опитвал халюциногенни гъби в Калифорния през 2016 г. Все изявления, които, както посочват експертите, биха могли да застрашат визата му за САЩ.

Разкритие 6

Хари разказва, че е бил толкова шокиран от смъртта на майка си Даяна, че се е обърнал към екстрасенс.  А крал Чарлз III е този, който му съобщава ужасната новина за смъртта на майка му. Без дори да го прегърне, тъй като той е „неспособен да изразява чувствата си дори при нормални обстоятелства.“

Хергогът на Съсекс дори разкрива, че през 2007 г., докато е бил в Париж за Световното първенство по ръгби, той е помолил шофьора му да мине през същия тунел, в който Даяна умира „със същата скорост“. „Мислех, че влизането там ще сложи край на моето страдание, на едно десетилетие неумолима болка, но не беше така“, пише още той.

Разкритие 7

Хари твърди, че той и принц Уилям са „молели“ баща си да не се жени за Камила Паркър Боулс. По-младият от двамата брят дори се е опасявал, че Камила ще се превърне в тяхна „зла мащеха“. „Спомням си, че се чудех дали ще бъде жестока с мен? дали ще бъде като всички зли мащехи в историите?“, добавя херцогът. Той също така е убеден, че Камила е „изиграла роля“ в смъртта на майка му Даяна.

Разкритие 8

Според това, което е написано в „Spare“, крал Чарлз се е пошегувал публично за това кой е истинският баща на принц Хари, повтаряйки слуховете, че херцогът на Съсекс е син на Даяна и нейния любовник, майор Джеймс Хюит.

Според Хари, Чарлз дори веднъж се е пошегувал пред външни лица, казвайки: „Чудя се дали наистина съм истинският ти баща?“

Разкритие 9

Заглавието „Spare“, както е известно, намеква за ролята на Хари в кралското семейство. Вечното второ колело на Уилям, вечното резервно колело на престолонаследника. Херцогът на Съсекс сега уточнява, че заглавието му е подсказано от фраза, която Чарлз уж е споделил на Даяна, когато той и Уилям са били още малки: „Прекрасно. Ти ми даде наследник и заместник, ти си свърши работата.“

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво ще спечели принц Хари със своята книга-бомба?