Кит Харингтън се е борил с тежка депресия и зависимост към алкохола след края на “Игра на тронове”

Кит е трябвало да премине през тежка борба със зависимостта, преди да се чувства готов да стане баща.

За много от феновете на “Игра на тронове” е известно, че актьорът, изиграл иконичната роля на Джон Сноу, прие края на сериала много трудно през 2019 година. За малко обаче е известно колко голяма е била депресията на Кит Харингтън и колко тежка е била борбата със зависимостта.

“Бих казал, че успях да опазя всичко за зависимостите си много, много тихо, беше голяма тайна и аз се заключих в нея. Затова и новината за много хора дойде като изненада, което се случва много често в такива ситуации”, разкрива актьорът пред The Sunday Times.

“Достигаш до място, в което се чувстваш като лош човек, неприличен човек. Имаш чувството, че няма изход и вече това е просто твоята реалност”, споделя още Харингтън. “Да се разделиш със зависимостта е процес, в който трябва да си кажеш “Не, аз мога да се променя.”

Първата стъпка към промяната за Кит била, когато се записа доброволно в уелнес център, точно след края на сериала.

Пред медията той признава, че е имало моменти, в които тъгата му го карала да мисли за самоубийство: “Преминах през периоди на истинска депресия, в която исках да направя всякакви неща.”

“Но със сигурност не се виждам като мъченик или някой специален. Преминах през нещо, ако опитът ми помогне на някой друг, това е страхотно”, завършва с позитивен тон разказа си Харингтън.