Хю Джакман разказва за смъртта на баща си

Хю Джакман сподели как се е справил със скръбта след смъртта на баща си Кристофър Джакман. Той почина преди година след тежки 12 години битка с болестта на Алцхаймер, в бавен и болезнен упадък.

В интервю 54-годишният австралийски актьор разказа, че е черпил вдъхновение от силата и отдадеността на баща си в работата, за да продължи снимките на „The Son“. Джакман всъщност бе зает на снимачната площадка, когато миналия септември пристигна новината за смъртта на баща му Кристофър.

„Баща ми никога не е губил нито един работен ден. Усетих присъствието му на снимачната площадка. Знаех, че ако можеше да говори с мен, щеше да каже: „Трябва да отидеш на работа! Какви са тези оправдания? Върви!““

В „The Son“ Хю Джакман играе заедно с Лора Дърн, влизайки в ролята на семеен мъж работохолик, който се бори със зъби и нокти да се грижи за семейството си.

„Снимането на филма по време на траур ми помогна да извадя емоциите си на показ. Виждах баща си във всяка сцена. Той е работил усилено през целия си живот, гледайки пет деца и носейки тежестта на света на плещите си. Имах чувството, че най-после е напълно свободен. Това ме накара да се почувствам по-добре“, коментира актьорът.

Бащата на Хю Джакман отглежда децата си напълно сам

Неговата спътница Грейс Макнийл изоставя семейството, когато холивудският актьор е бил едва на 8 години. Днес майка и син са възстановили връзката си, но бащата на Джакман винаги е бил и ще бъде отправна точка в живота му.

 ВИЖТЕ ОЩЕ: Хю Джакман купи мезонет в Ню Йорк