Гуинет Полтроу с критики от последователите си

Гуинет Полтроу не спечели много симпатии с интервюто, дадено за предаването „The Art of Being Well“. Основателката на Goop обясни подробно от какво се състои нейният хранителен и фитнес режим.

Актрисата описа типичния си ден пред американския лекар и автор на бестселъри Уил Коул, започвайки с кафе без захар за закуска, за да се избегнат скоковете на кръвната захар, обяд на базата на телешки бульон и вечеря, обхващаща много зеленчуци, без никакви въглехидрати.

Между двете си хранения Полтроу вмъква поне един час физическа активност всеки ден, независимо дали е разходка сред зеленината, пилатес или тренировка с треньорa на звездите Трейси Андерсън.

Денят на Полтроу включва задължително и 30-минутна сесия в инфрачервена сауна.  Това обаче не е всичко. Уелнес режимът на звездата обхваща периодично гладуване и при всяка смяна на сезона фаза на детоксикация.

Диетата на Гуинет Полтроу предизвика истинска буря

Коментарите на феновете не закъсняха. „Гладуването успешен подход ли е?“, пише последовател. „Месният бульон не е супа и не е пълноценна храна“, обяснява друг. „Звучи точно като това, което лекарите трябва да направят при подготовката за колоноскопия“, шегува се друг.

Факт е, че насърчаването на тези свръхконтролирани и често небалансирани диети, както и напълно лишени от удоволствието от добрата храна, е много рисковано.

Сигурни сме, че намеренията на Гуинет Полтроу със сигурност не са лоши, но все пак не са и правилни. А феновете определено не трябва да приемат тези „звездни“ уелнес подходи за чиста монета.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Гуинет Полтроу и Крис Мартин са близки 7 години след развода си