Филип Аврамов, Миролюба Бенатова и още български звезди, които станаха доброволци в борбата с вируса

Известните личности у нас дават пример какво можем да направим, за да помогнем в борбата с вируса.

Актьорът Филип Аврамов, писателят Калин Терзийски, журналистката Миролюба Бенатова и певицата Тони Димитрова са част от българските звезди, които се включиха към борбата с COVID-19 с доброволчески дейности.

Филип е намерил начин да бъде полезен, като със собствената си кола помага за безопасното придвижване на медицинските лица към болниците и също така разнася храна и продукти от първа необходимост за възрастните.

“Грижа се за две семейства, имам своите отговорности, но това не изчерпва моя дълг към обществото, към тези, които имат нужда от помощ. А може би и това е единственият начин да се справим с тази криза – всеки от нас да забрави за своите “несгоди”, написа в профила си във Фейсбук актьорът.

Междувременно той се грижи за собствената си безопасност и тази на семейството си, като спазва всички мерки за хигиена, и призовава феновете си да направят същото.

Карантината раздели Кристина Милева и двете й деца

Бившата журналистка Миролюба Бенатова пък е била един от първите доброволци у нас, когато се регистрирала в общинската дирекция по аварийна помощ и превенция.

Писателят Калин Терзийски споделя, че е започнал доброволческите си дейности към Столична община ден преди 50-тия си рожден ден, докладват от 24chasa. Направил го като символичен подарък от себе си за себе си.

А ако сте се обадили на горещия телефон за въпроси, свързани с коронавируса, е възможно да сте чули гласа на певицата Тони Димитрова. Тя е загърбила песните за известно време и се е регистрирала като доброволец да отговаря на телефона в Бургас.

Наум Шопов разяснява най-важното за коронавируса от медицинска гледна точка

Много други известни личности у нас като Наум Шопов, Славена Вътова и други призоваха последователите си в социалните мрежи да се включат в борбата с вируса по всеки възможен начин. Това, което можем да направим ние, е да  предпазваме себе си и хората около себе си, или пък да дарим в помощ на медицинските лица, или дори само да помогнем на възрастните си съседи с покупките за карантината.

Явор Бахаров и Рая Пеева: Любов по време на коронавирус

Том Ханкс и съпругата му се възстановиха напълно

 

Popular