Наум Шопов разяснява най-важното за коронавируса от медицинска гледна точка

Какво е коронавирус, колко точно е опасен и защо не бива да изпадаме в паника – на тези въпроси Наум Шопов посвети две видеа в канала си.

Младият актьор от “Откраднат живот”, който и в реалността е дипломиран лекар, успокои последователите си, че въпреки обявената пандемия паниката е излишна.

Защо се обръща толкова голямо внимание на този вирус?

Наум обяснява, че това е заради индекса му на заразност. “Коронавирусът се предава по-лесно от вируса на обикновения грип, но самото прекарване на болестта не е чак толкова страшно”, пояснява той.

“Истината е, че това заболяване има много по-голям ефект върху икономиката на една държава, отколкото върху здравето на нейното население”.

“Смъртността при това заболяване е пресметната на около 2%. Но според мен това е по-високо от реалното. В момента все още не разполагаме с достатъчно тестове и така много от хората, които са били заразени с коронавирус и са го прекарали, не са били тествани”.

Във видеата на Наум реално можете да чуете наистина най-важните факти за болестта и за пандемията, обяснени простично и подкрепени научно. Препоръчваме.

Popular