Фенове искат Кание Уест да спаси САЩ

След президентска кампания, преминала сякаш на шега, американците скроиха най-големия възможен номер, като наистина избраха Доналд Тръмп. 

Преди 24 часа всички политически експерти, анкети и прогнози бяха категорични, че Хилари Клинтън ще замени Барак Обама в Белия Дом. Потребителите в Twitter побързаха да коментират неочаквания развой на президентските избори, като шегите започват от “А си мислехме, че Brexit е най-лошата част от 2016” до “Кание Уест за президент”.

Хаштагът #Kanye2020 се нареди сред най-популярните в социалната мрежа и макар за мнозина ситуацията в САЩ в момента изобщо да не е за смях, “кандидатурата” на Кание има своята история. 

Рапърът, който неотдавна се провъзгласи за бог, заяви, че има намерение да се кандидатира за президент на следващите избори през 2020 г. Това се случи на сцената на музикалните награди на MTV, а след това и в интервю за BBC Radio. “Когато говоря за идеята да стана президент, не казвам, че имам някакви политически възгледи. Нямам такива, а по-скоро възгледи за човечеството, хората, изтината. Ако мога да направя нещо с времето си, да внеса промяна, докато съм жив, то със сигурност ще опитам.”

“През 2004 Кание спаси хип-хопа, през 2020 г. ще спаси Америка”, пише Twitter потребител. “Всички се издънихте. Сега ще трябва да чакаме до 2020 г., за да дойде нашият господар и спасител,” допълва друг.

“Е, хора, явно Кание Уест ще става президент през 2020 г. Не мога да повярвам, че го казвам, но бих предпочел Кание пред Тръмп,” казва трети.

Обобщението на ситуацията дава друг потребител, заявявайки: “Някои хора се смяха на Кание, когато каза, че ще се кандидатира. Сега изглежда по-вероятно отвсякога.”

След вчерашния президентски вот вече нямаме съмнение, че американците са способни на всичко. Тръмп ще замени Обама, а Мелания ще наследи Мишел Обама в ролята на Първа Дама. Избирателите имат четири години да се свикнат с еротичните й фотосесии, тъй като нейната евентуална наследница е… доста по-скандална личност.