Емилия Кларк за мозъчните аневризми

Емилия Кларк постигна страхотен успех с актьорската си кариера след „Игра на тронове“. Младата актриса е истински благодарна, че може да използва гласа си, след като получава два животозастрашаващи мозъчни аневризма по време на снимките на сериала.

Съвсем скоро, Кларк сподели открито за здравословните си проблеми и за трудния процес на възстановяване.  Актрисата каза още, че с наложителните операции, на които се е подложила, е „забележително“, че тя все още има способността да използва гласа си.

„Това беше най-мъчителната болка“, разказва Кларк. Тя получи първия си аневризъм през 2011 г. , след като приключва снимките на първия сезон на „Game of Thrones“. Вторият идва само две години по-късно, през 2013 г. И двата случаи са изисквали спешна хоспитализация, а след това се е налагало на актрисата да се подлага на продължителни периоди на възстановяване.

Емилия Кларк говори за здравословните си проблеми в лична изповед, озаглавена „Битката за моя живот“

Там младата звезда обсъжда преживяното за първи път, припомняйки си ужаса и безнадежността, които е изпитвала в болницата, чудейки се дали някога ще може да живее нормално.

Днес за щастие, тя доказа, че всички нейни притеснения са неоснователни и е грабнала кариерата си с пълни шепи. Красавицата блести в телевизионни, филмови и театрални роли.

В момента, Кларк играе ролята на Нина в продукцията на West End – “The Seagull”. Същевременно с това се подготвя за новия биографичен филм за Джо Маккарти, в който ще вземе участие.

Сега Кларк се отдава на мисията си като помага на други хора, претърпели мозъчни травми и инсулти. Тя основава и собствена благотворителна организация “Same You”.

Привестваме добрите дела, към които се насочва актрисата. Отново показва, че е страхотен пример за младото поколение.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Срещата със смъртта накарала Емилия Кларк да спре да се притеснява за възрастта и красотата