Защо Джо Джонас загуби ролята на „Спайдърмен“ от Андрю Гарфийлд?

Джо Джонас играе пилот в току-що излязлата драма за Корейската война – „Devotion“. Но истината е, че той почти се издигна в небесата преди десет години. Каква е причината? … Джо едва не спечели ролята във филма „The Amazing Spider-Man“.

В интервю за Variety, Джо говори открито за прослушването за ролята на Питър Паркър във филма на режисьора Марк Уеб от 2012 г. Роля, която в крайна сметка отиде при Андрю Гарфийлд. Британецът повтори ролята си в „The Amazing Spider-Man 2“ от 2014 г., както и в „Spider-Man: No Way Home“.

В интервю Джо Джонас бе попитан дали си спомня отказа за ролята, който го натъжи, а актьорът и певец коментира: „Вероятно мога да назова няколко етапа от този период. В момента си унищожен и победен. Но осъзнаваш, че този човек бе брилянтен. Спомням си, че преди години бях готов за „Спайдърмен“ и бях толкова, толкова развълнуван… a това бе годината, в която Андрю Гарфийлд получи ролята.“

„Очевидно той бе правилният човек“, продължи звездата, допълвайки: „Спомням си, че това бе най-голямата възможност за мен по онова време, връщайки се назад. А режисьорът бе мой познат, тъй като работихме заедно по музикални видеоклипове. Така, че си казах: „Ролята е моя!“ Но знаете ли какво? Обичам процеса на прослушване и доказване на себе си.“

Джо Джонас разкри, че Софи Търнър му е помогнала да се запише за прослушването на „Devotion

Наричайки съпругата си „най-твърдият си критик“, той отбелязва, че да си женен за „феноменална актриса“ означава, че „трябва да се стремиш към своята най-добра игра“.

„Малко съм нервен, но тя е супер полезна за мен и е чудесен актьорски треньор, който ме преведе през това. И трябва да й благодаря“, добави Джо.

Режисиран от JD Dillard и базиран на реални събития, „Devotion“ олицетворява връзката между летеца от американския флот на Джонатан Мейджърс – Джеси Л. Браун и колегата на Глен Пауъл -Том Хъднър, докато Джонас играе приятел и колега на двамата главни герои.

„Филмът е реална история за първия афро-американски военновъздушен пилот и неговите братя“, сподели Джо. „Аз играя Марти Гууд, който е нещо като класен човек, който разбива интензивната енергия на някои от разговорите, които се водят между тези различни момчета и ситуациите, в които са поставени. Но също така той ги подкрепя с опит, тъй като е бил във флота дълго време. Героят ми може да си позволи тези шеги, защото е минал през всичко това и никой не може наистина да го репликира“, завърши актьорът.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Джо Джонас и Софи Търнър се завръщат под светлините на прожекторите