От Хейли Бийбър до Дуа Липа: Русалките навлизат в модния свят

Това ли ще бъде основното вдъхновение на лято 2023? След филма на Disney, „Малката русалка“, който ще бъде факт на 24-и май, всички големи брандове и знаменитости изглежда са очаровани от идеята да бъдат русалки. Този път обаче причината за това очарование не е песента на митологичните създания, а естетическите им конотации и аурата на тайнственост, която винаги ги е обгръщала.

Сред издължените очи на сирените, благодарение на очната линия, както и косата на русалките, която е изключително нежна и вълниста, не е странно, че всички знаменитости искат да имат опашки през следващото лято.

През септември 2022 г. Никола Броняно от „Blumarine“ вече бе заложил на представянето на „mermaidcore“ на модния подиум с рокли с ясни препратки към най-завладяващите фигури от морския свят.

Сутиените с черупки и дългите шифонени и мрежести поли са придружени от дълга коса и прически с „мокър ефект“, което кара моделите да изглеждат точно като русалки, току-що излезли от водата.

Дуа Липа пък ще бъде синекоса русалка във филма „Барби“

Точно така, предстои да станем свидетели на филмовия дебют на певицата. И то в най-очаквания филмов проект за тази година, този на Грета Геруиг.

Хейли Бийбър също не пропусна да демонстрира най-нашумелия моден тренд в момента, рекламирайки най-новите продукти от козметичната си линия.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво се случва между Джак Харлоу и Дуа Липа?