Дамяно от Måneskin: „Имам малформация на гласните струни“

Måneskin са група – сензация в момента и двете номинации на MTV за Europe Music Awards 2022 и American Music Awards 2022 са самото потвърждение. След издаването на новия сингъл „The Loneliest“, групата, родена в „X Factor“, се радва на още по-сензационен успех.

Римският квартет гостува в RTL 102.5, където между една и друга любопитна история. Дамяно сподели и причината за интересния му глас.

„Гласните ми струни са малко особени, направени са като две ленти“, обясни 23-годишният певец, преди да добави: „Имам вродена малфромация. Това е дупка между двете гласни струни. Ето защо гласът ми е такъв. Въздухът минава през тях.“

Зад безпогрешните тонове на Дамяно от Måneskin се крие малформация на гласните струни

Фронтменът никога преди не е споделял за този проблем. По време на интервюто Дамяно, Виктория, Томас и Итън също си пропомниха първите си успехи. Като се започне от сингълa им „Torna a casa“, и след това се премине към създаването на „Zitti e Buoni“, благодарение на  който Måneskin се наложиха в Санремо 2021 г, както и на сцената на Евровизия.

Именно този етап от кариерата им постави началото на международния успех, на който са свидетели сега.

„Всичко започна от един гараж, който бяхме украсили, за да го направим по-приветлив. Този спомен винаги ще остане с нас“, споделиха рок сензациите.  След „Mammamia“, “I Wanna Be Your Slave”, “Supermodel” и „The Loneliest“, Måneskin са готови да се върнат към корените си и пеенето на италиански.

През последните няколко часа римската група обяви и двете си нови концертни дати, които ще се проведат в Италия. Едната на стадион „Олимпико“ в Рим на 20 юли 2023 г. , а другата на стадион „Сан Сиро“ в Милано на 24 юли 2023 г.

Преди европейското си турне обаче, Måneskin ще отлетят обратно в Америка, където ще свирят около два месеца.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Måneskin с две нови дати от турнето си