Влюбената тенисистка Зендея в „Challengers“ на Лука Гуаданино

„Challengers“, новият филм на Лука Гуаданино, е един от предстоящите проекти, към които човек не може да избегне чувството на всепоглъщащо любопитство. На първо място, точно защото е режисиран от италианския специалист и режисьор, аплодиран за романтични филми като „Call Me by Your Name“ и „Bones and All“.

И не само затова, а и защото главният герой на любовната история е Зендея, актрисата от „Еуфория“, ролята, която й спечели две награди Еми за най-добра актриса в драматичен сериал.

Гуададино ще ни отведе в „Challengers“, директно в света на тениса и неговите емблематични състезания. А докато чакаме филмът да стане факт, ето какво знаем до момента.

Сюжет, актьорски състав и саундтрак на „Challengers

Филмът разказва историята на Таши Доналдсън /Зендея/, бивша тенисистка, превърнала се в треньор, която в момента се занимава със спортната кариера на съпруга си. След поредица от поражения, последният влиза в Challengers, турнир от ниско ниво в рамките на професионалната верига. Така се оказва, че трябва да се състезава срещу бившия приятел на жена си.

В основата на филма стои нещо като спортно-любовен триъгълник, тема, която напълно съответства на любимия жанр истории на Гуаданино. За да възприеме най-подходящо характера на героинята си, Зендея трябваше да премине през тримесечно обучение. „Почти никога не използваме дубльори за нейния образ. Тя е прекрасна“, сподели режисьорът.

Заедно със Зендея, в „Challengers“ ще видим Майк Фейст, в ролята на съпруга на Таши, Арт Доналдсън. А британският актьор Джош О‘Конър ще бъде Патрик, бивше гадже и приятел от детството на главната героиня.

Саундтракът на филма е съдаден от Трент Резнър и Атикус Рос, които композират и музиката на „Bones and All“.  Това, което предизвиква интереса ни обаче, преди всичко са костюмите, които носят престижния подпис на северноирландския дизайнер Джонатан Андерсън.

Предвид темата на филма е ясно, че спортното облекло ще играе основна роля, а това прави Андерсън особено подходящ избор, имайки предвид сътрудничеството му с Converse и постоянното присъствие на спортни елементи в колекциите му.

Освен това страстта на Джонатан Андерсън към киното е небезивестна, както се вижда от сътрудничеството му с японското анимационно студио Ghibli. Да не говорим, че със своята безгранична креативност, дизайнерът е способен да се изправи пред всяко предизвикателство. И вероятно той е подхванал поредното такова с ентусиазъм, за да облече героите на „Challengers“.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Все още не сме превъзмогнали визията на Зендея за Valentino

Hero Slider