Бен Афлек за раздялата с Джей Ло: “Бях наранен и ядосан, чувствах се като глупак”

Актьорът признава, че ако не се бе развел, вероятно още щеше да е активен алкохолик.

Темата за Бен Афлек и Дженифър Лопес и техния втори шанс в любовта е любима на медиите по света тази година. Въпреки това и двамата отказват да коментират лично отношенията си в интервюта, за да предпазят личния си живот. Сега Бен е първият, който да наруши тишината.

В ново интервю той обръща поглед назад към миналото и причините за неуспешните му връзки както с Гарнър, така и с Лопес.

Приказна любов: Дженифър Лопес и Бен Афлек отново на червения килим

Когато през 2004 година, Афлек се раздели с Джей Ло причината защо между тях не се получи не бе напълно разкрита. Сега актьорът споделя, че според него голяма вина е имало медийното внимание, насочено към връзката им:

“Бих казал, че това беше на 50% защо връзката ни се разруши. Идеята, че хората те мразят и че ви мразят заедно и смятат, че връзката ви е като отрова, грозна и токсична – това беше нещо, в което и двамата не искахме да сме замесени”, сподели актьорът от “Tender Bar” пред SiriusXM’s The Howard Stern Show. “Бях наранен и ядосан, чувствах се като глупак”.

Това е и била една от причините двамата с Дженифър да бъдат предпазливи, когато се събраха тази година. Другата за Бен е била мисълта за децата му.

“Отговорността, която имам към децата ми, е най-важната ми. Затова не исках нищо болезнено да се случи с тях, ако мога да го предотвратя. Моят живот ги афектира”, споделя актьорът.

Точно любовта към децата му обаче е била това, което го е спасило от зависимостта към алкохола. Бен споделя, че трудностите в брака му с Дженифър Гарнър са били главните виновници той да се обърне към алкохола и дори според него, ако с нея не се бяха разделили, той още щеше да пие всеки ден.

“Мислих си, че не мога да си тръгна от брака ни, заради децата, но същевременно не бях щастлив. И какво можех да направя? Обръщах се към бутилката скоч и заспивах на дивана – това се превърна в моето решение”, разказва Афлек.

“Истината е, че ние наистина се опитахме и не бързахме”, добавя още за причината да се раздели с Гарнър. “Имахме брак, който не проработи, но това се случва с някого, когото уважавам и обичам, но и с някого, за когото не мога да бъда повече женен. Все пак се опитвахме да го накараме да сработи. Опитвахме се, заради децата ни. И двамата не искахме това да е примерът, който да им даваме.”

Бен и Дженифър Гарнър се разделиха официално през 2018 година, но продължиха да са си близки заради трите си деца.

Дженифър Гарнър за развода с Бен Афлек