Бащата на Джако издъхна 9 г. след него

Бащата на Майкъл – Джо Джексън, почина на 89-годишна възраст след тежка битка с рак на панкреаса.

Той си отиде точно два дни след деветата годишнина от смъртта на легендарния си син. Майкъл почина на 25 юни 2009 г. след свръхдоза успокоително.

“Видях повече залези, отколкото ми остава да видя. Слънцето изгрява, когато му дойде времето и независимо дали ти харесва или не, слънцето залязва, когато времето за това дойде. Мисля, че идва моят край и ще се видя с Майкъл”, написа Джо преди два дни в Twitter.

Джанет: С Майкъл цял живот страдахме от депресия

Джо Джексън e този, който открива музикалния талант у децата си. Той основа групата Jackson 5, в която Майкъл прави първите си стъпки на голямата сцена. Бандата постига голям успех и има редица хитове, сред които излезлият през 1969 г. “I Want You Back”. Тогава бъдещият крал на поп музиката бе 11-годишен.

Ето я тайната сестра на Майкъл Джексън

Джо обаче е изключително строг с децата си, като дори има свидетелства за тормоз, физическо насилие и наказания. Това повлиява на отношенията с децата му. Години наред Джо и Майкъл не си говорят. Едва като възрастен, Кралят на попа публично и през сълзи заявява, че прощава на баща си за всичко, дори и за това, че го е пребивал с колана си, като дете.