Джанет: С Майкъл цял живот страдахме от депресия

На пръв поглед животът на поп иконите изглежда повече от перфектен. Оказва се, че те също се борят със своите демони. Именно за тези проблеми говори Джанет Джексън.

Певицата за пръв път споделя, че цял живот се е борила с дълбока депресия. Тя е била последица от чувството за малоценност в детството й, а също така породена от расизма и сексизма в американския шоубизнес. Джанет е крайна, споделяйки, че за първи път е изпитала щастие, едва когато е станала майка.
“Беше тежко да се боря с болестта. Можех де прекарам целия си живот, анализирайки извора на моята депресия,” казва тя в интервю пред сп. Essence и допълва, че истинският ужас настъпил, когато била на 30.

“Причината да имам толкова малко самочувствие произлиза от чувството за малоценност в детството ми. Това чувство може да е свързано с целите, които човек си поставя, но трудно постига. Имаше и редица проблеми, свързани с расизма и сексизма,” казва тя и добавя, че депресията е много страшна болест.
Джанет споделя, че не е единствената във фамилията, преминала през борбата с подобен тежък психически проблем. Тя разкрива, че и брат й Майкъл също така страдал от депресия.