Алек Болдуин: “Не се чувствам гузен след инцидента”

В първото официално интервю след смъртта на Халина Хътчинс на снимачната площадка на “Rust” актьорът разказа за своя поглед върху случилото се.

“Не се чувствам гузен. Ако чувствах себе си отговорен за случилото се, може би щях да се самоубия”, заявява без съмнение Алек Болдуин в първия си разказ за инцидента, отнел живота на оператор и ранил режисьор.

От споделеното от актьора разбираме, че за него това е бил обикновен ден, в който е репетирал под ръководството на покойната Халина Хътчинс каква позиция трябва да заеме за следващата сцена и как трябва да държи пистолета. Точно в този момент той бил насочил оръжието към нея.

Алек уточнява, че не е дръпнал спусъка, а само е дръпнал предпазителя, за да демонстрира движението. В този момент Халина паднала на земята, а първата мисъл на актьора била, че тя е припаднала.

Алек Болдуин за инцидента на снимачната площадка: “Сърцето ми е разбито”

“Мисълта, че е имало истински куршум в пистолета не мина през главата ми до поне 45 минути или час по-късно”, споделя Болдуин и разкрива, че е разбрал какво всъщност се е случило едва след като полицията е показала куршума, който е бил изваден от простреляния режисьор.

Най-големият въпрос за Алек продължава да бъде кой е донесъл куршума на мястото, но напълно изключва възможността инцидентът да е бил умишлен.

“Бих направил всичко, за да променя това, което се случи”, допълва по време на емоционалното интервю той.