Адел с видео съобщение за специална кауза

Адел, която все по-рядко се появява в онлайн пространството, застана зад още една важна кауза.

Пожарът в лондонската сграда Гренфел Тауър преди четири години отне живота на 72 души и засегна стотици други. В подкрепа на оцелелите и на семействата на пострадалите, участници в организацията Grenfell United, тази седмица Адел сподели кратко изявление, което стана част от видеото за годишнината от трагедията.

“Благодаря ви, че оставихте настрана болката си през всички тези години, за да се борите с огъня. Не мога да си представя какви лични последствия търпите. Наистина се надявам, че догодина ще получите отговорите, които са ви нужни, за да можете най-сетне да скърбите заедно”, сподели певицата в знак на съпричастност и завърши речта си със съобщение за любов и подкрепа “Обичам ви, ще ви видя скоро отново. Бъдете силни, всички сме с вас!”

Сред другите известни личности, които и до днес подкрепят каузата и търсят начин да помогнат на пострадалите и близките им, са Кейт Мидълтън и принц Уилям. През 2019 година те създадоха нова благотворителна организация с цел да съберат средства за засегнатите от това, както и от други бедствия и кризисни ситуации в страната.