$3 млн. обезщетение за Мелания за лъжлива статия

Мелания Тръмп ще получи 3 милиона долара обезщетение и публично извинение за статия, уронваща престижа й.

Първата дама на САЩ заведе иск за 150 милиона долара срещу издателя на Daily Mail във Великобритания, който помести статия, в която се твърди, че през 90-те години тя е предлагала “услуги, излизащи извън работата просто като модел”. Според изданието тя е струвала милиони долари под формата на потенциални бизнес взаимоотношения.

“Статията съдържа неверни и клеветнически твърдения за ищцата, които поставят под съмнение естеството на работата й като професионален модел”, заявява адвокатът на Мелание Тръмп Джон Кели. “Да се допуска, че подобни твърдения дори си заслужават да бъдат разследвани, е изключително обидно и това сериозно разстрои ищцата”, добави той.

Вижте още: От Playboy до Белия дом: Мелания Тръмп

Британският вестник вчера сключи споразумение с Първата дама, като запознати разкриват, че сумата възлиза на близо 3 милиона долара, включително разноските за адвокати и обезщетението.

“В статията от 20 август 2016 г. за Мелания Тръмп се поставя под съмнение работата й като професионален модел и са препечатани твърдения, че е предоставяла услуги, излизащи извън работата просто като модел”, заяви издателят на Daily Mail на страницата си в Интернет.

“Приемаме, че тези твърдения за госпожа Тръмп са неверни и ги опровергаваме и оттегляме. Съгласихме се да й изплатим обезщетение, както и разноските (по делото)”, заяви още вестникът.

Снимки: Profimedia