От Playboy до Белия дом: Мелания Тръмп

Когато 28-годишният модел Мелания Кнаус среща 52-годишния Доналд Тръмп на парти в Ню Йорк, едва ли си представя, че един ден ще стои редом с него в ролята си на Първа дама на САЩ. 

Родената в тогавашна Югославия Мелания пристига в Ню Йорк през 1996 г., за да преследва кариера в модната индустрия. В Европа се радва на успех на модните подиуми в Париж и Милано, дори се снима за VOGUE. Един от първите й ангажименти е реклама за цигарите Camel, която изгрява на известния Times Square. Паоло Замполи, основател на модна агенция ID, споделя, че младата Мелания не е като другите момичета. Тя е домошар, не обича партитата и прекарва времето си в четене на книги и гледане на стари филми. 

Кнаус е завършила Академията по архитектура и дизайн в Любляна, Словения. Говори четири езика: словенски, английски, френски и немски. Когато хваща окото на милиардера, тя отказва да му даде телефона си, тъй като никога не би дала номера си на случайно срещнат мъж. Вместо това тя му се обажда след няколко дни. А за останалото, както се казва, историята мълчи.

През януари Мелания Тръмп ще стане едва втората Първа дама на САЩ, родена в Европа, след Луиза Адамс, съпруга на Джон Куинси Адамс (6-тият президент). Затова пък е единствената, снимала се гола в списание. Еволюцията й от страниците на GQ и Playboy до Белия дом проследяваме в галерията. (Снимки: Profimedia)