Сутрешните навици на звездите за здравословен начин на живот

Вярваме, че водим сравнително здравословен начин на живот. Избягваме захарта, купуваме био продукти и хапваме пица от време на време. Но тялото ни така и не успява поне малко да се доближи до това на Рийз Уидърспун и Кери Уошингтън например.

Но какво правят тези момичета, за да изглеждат толкова добре? Диетоложката на звездите Кимбърли Снайдер разкрива тяхната тайна, която се крие в това как започват деня си известните дами.

Вижте още: Три сутрешни трика за детокс на тялото и ума 

Започнете с медитация
Ако на въпроса “Кое е първото нещо, което правите всяка сутрин”, отговорът е “Да проверя мобилния си телефон”, то е време да преосмислите приоритетите си. Снайдер съветва да започнем деня си с медитация и по този начин да се свържем с вътрешния си свят. Именно на това се дължи и бодрия дух на красавицата Моли Симс. „Съзнанието ми ми казва постоянно да се движа и да не спирам, докато йога и медитация ми помагат да се задържа в настоящето и да забавя темпото“, казва блондинката. Снайдър пък допълва, че начина, по който дефинираме желания и енергията си в крайна сметка се отразяват на храненето ни.

Вижте още: 5 рецепти за отслабване и детокс, изпробвани от звездите

Приемайте пробиотици
Следващата стъпка, която трябва да предприемете в своя нож по-здравословен режим е да добавите добри пробиотици. Те подобряват чревната флора, като подпомагат производството на добри бактерии в червата, което е от жизненоважно значение за храносмилането, усвояването на хранителните вещества, намаляване на стреса и дори за постигане на блестяща кожа.

Пийте топла вода с лимон
Едва ли ще изненадаме някого, ако отново го посъветваме да добави в сутрешната си рутина топла вода с лимон, която е отговорна за добрия баланс в тялото и за блестящата и подхранена кожа. Кимбърли счита, че тази напитка е едно от най-добрите beauty тайни, защото ензимите на лимона и витамин С са полезни за черния дроб, който ще бъде добре прочистен през целия ден. „С напредването на възрастта разбрах, че независимо какви продукти използваш, ако не се грижиш за кожата си, тя в един момент ще те предаде. Така че, няма значение каква козметика си купувате, просто не спирайте да се грижите за кожата си и пийте много вода“, казва Моли Симс.