Не яжте това на закуска

Изборът ви на закуска определя как ще се чувствате през целия ден.

Здравословната закуска ще ви помогне в отслабването и поддържането на добро здраве. Затова ви предлагаме да хвърлите едно око кои храни да избягвате на закуска.

Бекон, шунка и наденички

Обработеното месо има нитрати, които се свързват с рака на дебелото черво. Всъщност, нитратите са номер едно в списъка на нещата, които трябва да избягваме, за да намалим риска от рак.

Зърнени закуски със захар

Въпреки че гласуваме с две ръце за зърнените закуски по принцип, има някои готови такива, които са пълни с въглехидрати и захар. Когато ядете такава закуска, кръвната ви захар рязко се покачва и също толкова рязко спада. Това води и до внезапен спад в енергията ви. Избягвайте закуските със захар и изберете такива с високо съдържание на фибри и протеин. Добавете и ленено семе или орехи.

Кленов сироп

Често се подвеждаме по факта, че натуралният кленов сироп е здравословен подсладител. На пазара обаче се предлагат всевъзможни заместители, богати на пълният с фруктоза царевичен сироп. Ще го намерите в повечето обработени и пакетирани храни. Но този фруктозен сироп се свързва с напълняването в областта на корема и висцералната мастна тъкан(вътрешна, около органите).

Сладкиши, понички и кексчета

Захарта е най-лошият начин да заредите тялото си сутрин, заради рязкото покачване на кръвната захар. Това значи, че скоро ще сте гладни отново. Увеличавате риска от висока кръвна захар, затлъстяване и диабет. А ако това не е достатъчно да ви откаже от сладкишите – много учени смятат, че захарта и ракът са свързани.

Готови сандвичи за микровълновата

Има и здравословни варианти, но повечето пакетирани сандвичи са пълни с консерванти. Най-добре си направете своя закуска, като си сварите яйце и си изпечете пълнозърнесто хлебче.

Плодово кисело мляко

Може и да са страхотно вкусни, но са пълни с подсладители и химикали. По-добре изберете нискомаслено кисело мляко.

Мъфини

Те са на върха в списъка с най-калорични закуски. Те са доста тежки и се правят от това, което със сигурност не искате за закуска – бяло брашно, олио или масло и много захар.


In Vino Veritas: Още ползи от виното, за които не знаехме!

Полезните навици, които борят болестите
Нещата, които дерматолозите не ви казват