Гладувала ли е Пипа преди сватбата?

Най-лошото нещо, което може да направи една булка преди сватбата си, е да „издевателства“ над организма си в опит да свали скоростно „излишните“ килограми. Фактът, че го правят почти всички булки, не е изненадващ – прекалено много статии са изписани по темата, а самите бъдещи съпруги изчитат всички възможни съвети за това как да влязат във форма, как да имат най-красивото тържество, как да си направят най-подходящия грим… Изглежда самата Пипа Мидълтън не си е спестила тези усилия в името на перфектната си визия в сватбения си ден. Най-известната булка на годината също се е подложила на това, което на Албиона наричат “Shedding Before the Wedding” – спазвала диета, и то каква!!!

Диетата с име „The Sirtfood diet” включва консумирането само на 20 вида „одобрени“ храни. Сред тях са такива като кейл, кафе, какао и вино – те са с високо съдържание на полифеноли и микроелементи, които активират гените на метаболизма (по-известни като „гените на слабостта“, което е по-скоро притеснително).

Диетата протича в две фази.

Първата от тях продължава една седмица и се състои от два етапа. В първите три дни се консумират по 1000 калории на ден, които се съдържат в три зелени сока и в едно основно ястие, което е приготвено само от позволените от диетата продукти.

Втората фаза протича в две седмици и е т. нар. „поддържаща фаза“ – тя включва две основни ястия и един сок на ден.

Тревожното в диетата „The Sirtfood diet” е моментът с приемането на 1000 калории на ден. Не е потвърдено, че е безопасно да се приемат по-малко от 1200 калории на ден, дори и за хората, които имат нужда да се лишат от килограми. Просто е: приемането на 1000 калории не осигурява достатъчно хранителни вещества и енергия на организма – това е прекалено стресиращо. Особено в момента на подготовка на сватба, когато булката се нуждае от цялата енергия за организиране на тържеството.

Пипа Мидълтън попадна под светлините на прожекторите след сватбата на сестра си Кейт през 2011 г. От този момент всяко нейно действие е разглеждано под лупа. Това задължава сестрата на херцогинята на Кембридж да превърне тренировките и здравословното хранене в начин на живот. За разлика от нея много жени се подлагат на изключителен натиск да отслабнат бързо преди големи събития в живота си – именно към тези моменти критериите на обществото са най-високи.

Предвид големия интерес към сватбата на Пипа Мидълтън и Джеймс Матюс, е разбираемо защо тя също се е подложила на тази нелека диета.

Всеки иска да отбележи този ден по най-добрия начин за това – с този ден отпразнуваме любовта си. Сватбата е празник на връзката и на емоционалния ни ангажимент към партньора и с визията си булката иска да пресъздаде идеята за това. Това е цената на “Shedding Before the Wedding”.