Силата на кристалите: за здраве, добър сън, енергия и концентрация

Полускъпоценните камъни могат да засилят енергията ни, да ни донесат релакс, любов, по-добро здраве и по-хармонични връзки. Каква сила имат различните видове?

Колие с тюркоаз ще ти помогне да се справиш с прекаления апетит, а пръстен с аметист – да спиш добре. Кристалотерапията е древен метод за лечение на някои болести и решаване на проблеми, свързани със стреса.

Благодарение на физикохимичния си състав, кристалите излъчват специфични вибрации, които влияят на важни центрове в тялото (чакрите според индийската медицина имат способността да хармонизират енергийни дисбаланси, причинени от стрес или минала травма, които са в основата на физическите и емоционални проблеми).

Виж какви ползи можеш да очакваш от красивите камъни:

Тюркоаз за регулиране на апетита

Ако често посягаш към храната, не защото си гладна, а за да се успокоиш или по навик, намери бижу с тюркоаз или друг син камък като топаз, например. Синият цвят влияе на петата чакра, която се намира на врата.
За повече спокойствие избери колие с цветовете на морето. Можеш също да добавиш жълт камък като жълтия кварц, кехлибара или тигровото око, които се борят успешно с чувството на тъга.

Виж стр. ii