Чай срещу подуване на корема

Французите са също толкова добър пример за здравословен начин на живот и поддържането на добър баланс, колкото са и дамите от света на модата.

И имат доста добра причина: те умеят до съвършенство да се наслаждават на храната и доброто вино, но винаги знаят как да не преминават границата. И през лятото ние някак несъзнателно се обръщаме към примера на тези момичета, които изглеждат винаги стилно и в перфектна форма. Те разкриват своята тайна как да се справим с подутото коремче: с билков чай.

Как поддържат форма французойките

“Доколкото мога да си спомня, семейството ми винаги е имало този навик: след като приключим с вечерята, почистваме масата, оправяме чиниите и майка ми правеше голям чайник с билкова запарка”, споделя французойката Емили Дюран, автор на книги здравословен начин на живот и храни към Mindbodygreen. “Консумиран всяка вечер или през целия ден, чаят се счита за идеалният лек за всички малки неразположения, които може да имате.”

Ако обаче искаме да спрем подуването и да влезем във форма за лятото, Дюран съветва да си вземем анасон. “Звездовидният анасон е отличен за проблемите с подуването и с предотвратяване на газовете”, обяснява тя. “Под формата на чай лекът на баба ефективно ще подобри храносмилането и ще предотврати стомашните болки.”

Свалете един размер с тази вълшебна напитка

Как да приготвите чая?
“Поставете в чашата си една звезда анасон, залейте го с вряла вода и го покрийте с чинийка. Оставете го да подейства в продължение на 10 минути. След това премахнете анасона и го изпийте,” казва Дюран. “Ако искате да постигнете терапевтичен ефект, пийте по една чаша след всяко хранене. Аз лично пия след голямо ядене през уикенда.”