10 здравословни ползи от морската сол

За по-здраво сърце


Когато яприемаме заедно с вода, морската сол нормализира кръвното налягане инивата на холестерола. Може да помогне за регулирането на неравномеренпулс. Затова се смята, че е добра профилактика на сърдечните заболяванияи помага да намалим риска от сърдечен удар.


Помага при диабет


Морскатасол помага на организма да поддържа нормални нива на кръвната захар.При диабетиците, така може да се намали нуждата от прием на инсулин.Затова я препоръчват при хора, които страдат от заболяването, или саизправени пред по-висок риск да развият диабет.


При остеопороза


Около1/4 от солта в тялото се съдържа в костите, с което им помага да саздрави. Когато в тялото ни липсва сол, то започва да изтегляколичествата от костите, а това би могло да доведе до остеопороза.Умерената консумация на сол и пиенето на достатъчно вода са важна частот профилактиката на това опасно състояние.

При мускулни спазми


Морската сол помага да се избегнат мускулните спазми.

Депресия


Установеное, че морската сол помага да се облекчи състоянието на хората, страдащиот различни видове депресивни състояния. Причината е, че съдържа дваважни хормона, които помагат на тялото ни да се справя със стреса. Товаса мелатонина и серотонина – отговорни за това да се чувстваме добре, дасме по-спокойни и да имаме здрав сън.

Невероятните свойства на нара
Как да се справите с настинките
Редовни разходки и повече сън пазят от рак на гърдата
Домашна антигрип ваксина