Всяка жена трябва да има ластици… за тренировки

Ако някога ще си купувате един уред за тренировки, то ластиците трябва да бъдат вашият избор. Те са евтини, леки, преносими и тренират всяка част от тялото.

Сред всички уреди и тежести за тренировка има само едно нещо, което ще ти помогне за цялото тяло и ще улесни живота ти изцяло – ластиците.

Това е и най-простото нещо в света на фитнеса всъщност. Просто еластична материя  – може да бъдат от плат или гума. Има различни видове, препоръчваме ви тези, които са от дебел плат, завързан като кръг. Това е най-простият модел, но и най-практичният.

Защо работят така добре?

Те създават съпротивление срещу мускулите ти и затрудняват всяко едно упражнение. Така всяко движение, което правим изисква повече сила, енергия и следователно изгаря повече калории.

Тренировката, за която и звездите намират време

Можеш да ги използваш просто като допълнение към всяко упражнение, което правиш, или да подбереш специална тренировка, за която ти трябват ластици. Дори можеш да експериментираш с комбинации – вдигай тежести с ръцете си, докато имаш ластици на краката си – така, дори съвсем леко, усещаш напрежението да държиш лек разкрач и тренираш едновременно цялото си тяло.

Те са много ефикасни, защото всъщност следват естественият начин, по който тялото ти се движи и тренира. С повечето упражнения на уреди във фитнеса правим нещо, което иначе в ежедневието никога не бихме. А мускулите ни са създадени и се развиват през целия ни живот, за да ни служат в задачите от деня. Така всъщност работим срещу техния естествен начин и това невинаги дава оптимални резултати. С ластиците обаче, ние просто добавяме допълнително съпротивление към основните движения, които правим.

Не яжте това след тренировка

Универсалността на ластиците е може би най-големият им плюс. С тях наистина можем да впрегнем въображението си и да пробваме различни неща. Има възможности за тренировки за всяка част на тялото, така че наистина не ни трябва друго.

Хубавото е и, че са преносими, така че можем да си ги вземем на работа, в парка, на почивка и общо взето навсякъде с нас. Дори не струват много, затова можете да си накупите няколко различни видове, с различно съпротивление и да откриете най-доброто за вас.

Разтягане след тренировка – нужно ли е?