Уредът, с който изгаряме мазнините двойно по-ефективно

Босу топката е малко известен уред, но дава страхотни резултати. С него можем да направим почти всяко упражнение в пъти по-ефективно.

Уредът прилича на гимнастична топка, буквално разрязана на две. Направен е от плътна гума, която може да издържи цялата тежест на тялото ни и това позволява да използваме босу топката по всякакви начини.

Тя прави всяко упражнение по-трудно, защото ни предизвиква да пазим баланс. Докато се стараем да запазим правилна форма, таргетираме повече мускули в тялото си и тренираме много по-ефективно.

Всъщност мускулите ни са създадени с цел да движат тялото ни в пространството и да пазят равновесието на стойката. Затова и този тип тренировки са не само добри за изгаряне на калории, но и се отразяват положително на цялостното ни тяло.

Ако тренираме правилно, можем да излекуваме изкривяванията на гърба, благодарение на уреда, и да подобрим стойката на тялото.

Тренировките на Хейли Болдуин

Възможностите за упражнения са наистина безкрайни, като можем да обръщаме от двете страни босу топката, така че да е по-подходяща за даденото движение.

В галерията сме ви подбрали няколко интересни упражнения, които тренират цялото тяло, но не се страхувайте да експериментирате и вие.

Бърза тренировка за лифтинг на дупето

Ударно стягане на долната половина на тялото