Упражнения, с които да оформите перфектно дупе

Омръзна ли ви от обичайните клекове? На нас също, ето защо сме ви подбрали 8 упражнения, с които да ги съчетаете и да имате перфектно дупе за лятото.

Повдигане със свити колене

Легнете по гръб и повдигнете бедрата си, така че да образувате права линия и само раменете, главата и стъпалата ви да са на пода. (А) Повдигнете едното коляно към гърдите, без да опъвате. (Β) Редувайте двата крака, τри серии по 10 пъти всеки крак.


Повдигане с изпънати крака


Легнете по гръб като единият крак е опънат, а другият остане свит. Повдигнете десния до височината на коляното на левия.(А) След това повдигнете дупето нагоре, като запазите изправения крак във въздуха и задръжте във въздуха.
(Β) Бавно пуснете крака надолу и повторете 10 пъти с единия и с другия крак.


С помощта на топка


Легнете по гръб и сложете краката си върху топката. (А) Повдигнете дупето и бедрата си, така че тялото ви да образува права линия, без да сваляте краката си от топката. (
Β) Свийте краката, заедно с топката, така че петите ви да са възможно най-близо до дупето ви. (С)Задържате 2 секунди и след това връщате,докато тялото ви не заеме отново права линия. Повторете три серии по 10 пъти.


Клекове с щанга

Затова упражнение ще ви е нужна щанга,като предварително вие си определете колко килограма да е тя. Застанете в разкранечен стоеж на ширината на раменете и клекнете,за да я вземете. (А) Като се стараете да запазите долната част на гърба изправена,бутнете ханша напред и се изправете с щангата. Стягайте дупето, докато клякате и се изправяте. (Β) Продължете кляканията, като спускате щангата до пода.