Тренировките във водата елиминират целулита

Борбата с целулита стана малко по-лесна. Експертите откриха най-добрият начин да се отървем – трябва да тренираме под вода.

С наближаването на лятото, искаме да се погрижим да изглеждаме добре по бански на плажа, нали? Оказва се, обаче, че точно там най-добре ще изваем тялото си. Американски учени заедно с USA Swimming откриха, че плуването е перфектният начин да премахнем портокаловата кожа.

Отдавна се знае, че по естествен начин целулита се преборва с комбинация от здравословно хранене, много течности, тренировки и масажи. Но според специалистите никое друго средство не се справя по-добре от плуването или упражненията под вода.

Правилното хранене при целулит и пълни бедра

Това е така, защото този тип тренировка комбинира физическото натоварване с напрежението на водата. Докато използваме мускулите си и изгаряме мазнини, налягането помага за правилното разпределение на течностите в тялото ни, които много често са виновни за подпухналия вид. Освен това стимулираме кръвообръщението, което имитира ефекта на антицелулитните масажи.

Още по-хубавото е, че този тип тренировка е най-полезен като цяло. Не е интензивен, тоест не поемаме толкова много кислород, както при кардиото, но е натоварващ. Това принуждава тялото ни да изгаря натрупаните мазнини като източник нс енергия. Затова и плуването толкова ефикасно – едновременно използваме почти всички методи за редуцирането на целулита.

Целулит от А до Я

Учените съветват да правим упражнения под вода 3 пъти седмично, а през останалите да отделим 2-3 дни за тренировки с тежести. Ако комбинираме това със здравословна диета и антицелулитни масажи, резултатите ще бъдат видими още по-скоро.

Домашно олио против целулит

Шоколад против целулит?

tips